Et godkendt opdræt?

Hvad betyder det at være godkendt

På denne side kan læse hvad det vil sige at være et “godkendt opdræt”. Du kan læse lidt om lovgivning og om køb af hvalp hos os CremeDeLaCreme. For yderligere info og til svar på spørgsmål står vi selvfølgelig til rådighed. Kontakt os her.

I Danmark er det tilladt at have optil 4 hunde og 1-2 kuld om året. Uden at have et “godkendt opdræt”. Og uden tilsyn af Fødevarestyrelse og dyrlæge. Det kan man gøre ved siden af et fuldtidsarbejde, og uden at skulle leve op til nogen krav om tid sammen med hvalpene, uden der er krav om plads osv.

Køb af hvalp hos kennel CremeDeLaCreme

Når man køber hvalp hos os og vores familie, så køber man hund hos en professionel opdrætter. Det betyder at vi begge har DKK-opdrætter uddannelsen. Derudover er Pernille uddannet adfærdsterapeut med speciale i hunde, og vi giver garanti jf. Købeloven. Vores hunde har også gennemgået en grundig udvælgelses proces, både fysisk og psykisk, se mere her. For at høre mere må du/I gerne kontakte os.

Lovgivning

Kort fortalt anses hundeopdræt altid, som udgangspunkt som erhvervsmæssig virksomhed i købelovens forstand. Vi er godkendt af Fødevarestyrelsen og registreret virksomhed som betaler moms og skat. Det betyder at vi også skal leve op til nogle særlige krav. Vi har desuden fast tilsyn af Fødevarestyrelsen og dyrlæge. Dyrlægen kommer på besøg her hos os mindst to gange årligt.

Kontrakt og garanti

Alle vores hvalpe sælges på kontrakt og med garanti. Det betyder at købelovens særlige regler om forbrugerkøb gælder. Købelovens regler for forbrugerkøb kan ikke fraviges til skade for køberen.

Hverdagen

Det betyder også at vi ikke begge er ude af døren fra kl. 07 til 16. Vi har mulighed for at prioritere hvalpene og deres prægning mens de er hos os. Købssummen er den samme som ved hobby/fritids-opdræt, men går på den her måde direkte til tid med hvalpene. Det giver de bedste muligheder for at tage hensyn til deres ve og vel.

Prægningsperioden påvirkes

Det giver unikke muligheder i prægningsperioden, da vi har god tid med hvalpene hver dag. Det kan garanteret sagtens lade sig gøre at have hvalpe, med 7-16 job, børnenes fritidsinteresser, lektier, madlavning osv., men vi har altså valgt at gå ned i tid, arbejde forskudt af hinanden eller holde helt fri i de perioder hvor vi har hvalpe. Så at deres omsorg, prægning osv. bliver vores job mens de er her hos os.

Det giver mulighed for at vi kan træne renlighed, præsentere hvalpene for en masse gode ting, og arbejde med shaping/tilvænning i deres tid hos os. Læs mere om hvordan I kan fortsætte arbejdet vi har påbegyndt her i bloggen, hvor I også kan se et skema med ideer til videre prægning her, og tiden hos os under fanen: Hvem er vi

Rigtig god tur rundt på siden

Kontrolrapporter: