Hvem skal være forældre?

Når man gerne vil have hvalpe, og ønsker hvalpe af høj kvalitet så er egnede forældre dyr vigtigt.
Der er flere forskellige ting man kan se på. Når vi planlægger et kuld hvalpe, enten cavapoo hvalpe, eller cockapoo hvalpe, så ser vi først på forældre dyrene og deres linjer. De skal have den rette sundhed, både fysisk og psykisk. Det betyder også at vi til tider omplacerer unge eller voksne hunde, som ikke lever op til vores avlskriterier. De kan stadig være udmærkede familiehunde. Skulle du/I være interesseret i en voksen omplacering, er du også velkommen til at kontakte os.

Kriterier

Fysisk sundhed

Forældrene er altid sundhedsundersøgt og har fået lavet nogle, for deres race relevante, tilvalgs undersøgelser. Det kan være røntgen af hofter og albuer, DNA test for PRA, undersøgelse af knæleddene, og/eller scanning af hjertet.

Undersøgelserne der anbefales som værende relevante forud for avl hos racerne: Cavalier King Charles Spaniel, Engelsk Cocker Spaniel og Puddel er forskellige. Vi kan også vælge at krydstjekke for arvelige sygdomme. Specielt hos de hanner vi vælger som far til vores hvalpe. Derved sikrer vi os så vidt muligt at forældre dyrene er kompatible. At de ikke bærer de samme arvelige sygdomme. Ønsker du at se sundheds papirerne skal du huske at nævne det forud for besøg eller afhentning af hvalp. Vi viser dem gerne frem. Undersøgelser er så vidt muligt at sikre sundheden hos din/jeres hvalp. Forældrene er ligeledes passet med vaccinationer og forebyggende præparater mod snyltere som lopper, lus og flåter.

Når man køber hvalp af os hos CremeDeLaCreme gives der garanti jf. Købeloven. For at høre mere om hvad dette indebærer må du gerne kontakte os. Brug kontaktformularen, eller kontaktoplysningerne nederst på siden. Vi vil herefter kontakte dig, husk at skrive dine kontakt oplysninger ind i formularen.

Psykisk sundhed og aktivitetsniveau

I vores udvalg af egnede forældre dyr, bruger vi også vores viden om, hvordan livet i en families dagligdag kan være.
Travlhed på jobbet, sygdom hos børnene, fest hos vennerne osv.
Det er vigtigt for os, som familie og opdrætter, at det er familiehunde vi har. Og et hovedfokus er at hvalpe der kommer herfra, egner sig som familiehunde. At hvalpene på alle tænkelige måder, som vi har indflydelse på, kan optimeres til at passe ind i en familie. Det betyder bl.a. at forældrenes linjer ikke er brugt til jagt, og de er ikke af jagtlinjer.
Vi ser også på aktivitetsniveauet hos pudlen: er den fra agility linjer fx; så går vi udenom. Vi har stort kendskab til linjerne indenfor de forskellige racer, grundet mange års erfaring og et bredt netværk. Læs mere om hvad vi gør, og hvad du selv kan gøre for at fremme udvikling af en sund familiehund på bloggen.

Cavalieren har traditionelt set været lidt overset psykisk. Måske fordi den bare ser så sød ud, men det er også oprindeligt en jagthund. Man har altså ikke været opmærksom på at ”avle efter ønsket adfærd”, men haft meget fokus på udseende.
Derfor findes der nogle linjer med meget gøende hunde, som tilmed er meget svære at træne. Gøende hunde er ikke lige os. Pernille bliver faktisk irriteret og stresset over hunde der gør meget. Vi vil gerne have en hund fortæller når der kommer nogen. Bevares det er jo dejligt, men så skal der heller ikke gøes mere 😊. VI mener at let-trænbarhed er essentielt for at få en god familiehund. Så i vores udvælgelse af en egnet forældre, ser vi altså også på hvordan hunden er at træne med. Hvor lærenem er den? Har den lyst til at samarbejde og er den på alle måder omgængelig og rar?

Omplacering af unghunde

Der ligger som beskrevet ovenfor meget til baggrund for udvalg af egnede forældre dyr. Vores sundhedskrav til de hunde som skal have hvalpe her, betyder at vi af og til har unghunde, eller voksen hunde til omplacering. Hvis de ikke helt lever optil de krav vi stiller, så skal de have en anden familie. Derfor vil antallet af hunde her, og deres alder, være varierende. I en periode kan vi have en lille flok unghunde vi går og venter på bliver gamle nok til diverse sundhedsundersøgelser og bliver gamle nok til at få hvalpe.

Mange sundhedsundersøgelser og røntgen kan først gøres når hunden er 12-18 mdr. Vi, som familie, sørger for at de har det fuldstændig fantastisk mens de er her. Vi elsker hundene og vi elsker hvalpene af hele hjertet. Vi træner dagligdags ting med dem og nyder hinandens selskab.

Vi bliver ikke træt af at have hvalpe, vi bliver ikke træt af at have hund. Det gør vores børn og familie heller ikke. Hvis vi begynder at glæde os til at hvalpene skal flytte, så synes vi ikke vi skal have hvalpe mere. Hvalpe beder ikke selv om at komme til verden. Opdræt er altid menneske styret, og dermed et stort ansvar. Det skal vi være os bevidst. Cavapoo og cockapoo hvalpe er utrolig nemme at nyde og glædes over.

Vi kan også fælde en tåre når en skal her fra, uanset om man er et lille myr på 8-10 uger, eller en voksen som ikke skal have hvalpe her. Så finder vi trøst i vores (og børnenes) for-evighedshunde. Det vil ikke være korrekt at skrive at pensionisterne/evighedshundene er vores familiehunde. Alle er vores familiehunde. Uanset om man skal bo her 8 uger, 8 mdr. 8 år eller om livet vil det: noget der nærmer sig 18 år.

Reservation af hvalp

Når du har reserveret en hvalp efter forældre her fra os. Og vi har modtaget reservationsgebyr, så får du/I en masse spændende information. I får også billeder og video af jeres hvalp løbende, gerne via messenger. Vi sender meget gerne billeder og video privat til dig/jer. I har også mulighed for at følge vores Youtube kanal. Det er dog langt fra alt der kommer op der. Du/I modtager også vores pasningsvejledning på 18-21 sider, men bare rolig! Du skal ikke kunne den udenad og den er skrevet i et letlæseligt hverdagssprog. Du kan tage en sneake peak her.

Den er opdelt i emner, som pelspleje, træning m.m., og der er en indholdsfortegnelse. Med din hund følger der desuden livslang sparring ved behov, og Pernille er uddannet adfærdsterapeut med speciale i hunde (kynologi). Pasningsvejledningen er introduktion til det at have hund, med tanke på at skabe forståelse for hundens væsen og adfærd. Den er tiltænkt at give jer en grundviden, hvorfra I kan spørge og søge yderligere viden. Uanset om du har haft hund før eller ej, vil du helt sikkert finde noget deri som giver mening for jer, i jeres familie. Og så har du/I lidt at bruge tiden på mens du/i venter.