Her et et lille skriv om seler. Hvad man som hundeejer kan se efter, hvad betyder det at en sele er anatomisk korrekt og passer alle seler til cavapoo hvalpe og cockapoo hvalpe?

Der er pt. Meget snak om seler og anatomiske korrekte seler, som vi også nævner i den fulde pasningsvejledning der følger med ved hvalpekøb. Vi vejleder og hjælper før flytning, så du får mulighed for at finde lige den sele der passer bedst til din hvalp.
Du kan goså læse et uddrag af pasningsvejledningen her.

Det er nemlig slet ikke lige meget hvilken man vælger, og ikke nødvendigvis den samme der er god til cavapoo og cockapoo. Den enkelte hvalps størrelse er af yderst vigtighed.

Kan en sele være for tung?

Umiddelbart passer str. XS, i denne sele til en cockapoo hvalp, men vi vil være bange for om den er FOR TUNG til en start. Den ser super robust ud, og der er ret meget sele. Altså god støtte, men tung til en hvalp. Selve selens udformning er meget fornuftig og derfor nævner vi den her. Vi ønsker at disse link og beskrivelser vil ruste jer til at træffe fornuftige beslutninger omkring køb af sele til jeres hvalp, både nu og i fremtiden.

Hvilke muligheder er der så?

Når du/I lige har fået din/jeres hvalp på 9-10 uger hjem, skal I nok ned og starte i sådan noget som den her sele.
Str. 10 mm vil passe en hvalp her fra os. Den er LET, har små spænder, men stor mulighed for regulering omkring såvel hals som brystkasse. H-seler er generelt en god form at se efter, da de giver støtte de rigtige steder.
Der er, i denne lille sele, ikke super meget støtte, men den er let, så den ikke belaster hvalpen unødvendigt – Og den belastning der nødvendigvis er ved at have sele på, ligger stadig på brystet som ved den første sele. Ikke halsen, med risiko for luftrørskollaps til følge. Man skal også være opmærksom på ryggen, og hvilken form ryggen får, når/hvis man let hiver lige op i selen. Alle hunde vil trække lidt, de skal jo lige snuse, se hvad der sker osv. Og når de gør det – så er det yderst vigtigt at selen ikke ligger pres på luftrøret (hiv forsigtigt lige bagud i snoren for at tjekke), eller hiver ryggen op så hvalpen bliver ”karperygget” (hiv forsigtigt lige op ad i snoren for at tjekke).

Hvorfor er det vigtigt med en god sele fra starten?

Hvalpe er under udvikling og består mest af brusk. Ligesom børn, forbener knoglerne sig efterhånden og derfor er det så vigtigt hvordan kroppen belastes under vækst. Her kan du se et røntgenbillede af en 8 ugers hvalp, hvor det er meget tydeligt at leddene ikke er vokset sammen i den alder. Derfor skal vi passe på hvordan vi belaster led, sener og muskler.

En god sele til unghunden og den voksne cavapoo eller cockapoo

En anden sele er den her. Dog Copenhagen, walk air.
Den ELSKER vi, men den sele er altså først til senere – fordi selv i str. XS vil den være alt for stor til en cavapoo eller cockapoo hvalp. Men den er også LET i det, ikke kæmpe tunge spænder, støtte de rigtige steder osv.

 

Vi håber at denne lille oversigt, har kunnet bidrage til viden, omkring hvad man kigger på når man kigger sele. Rigtig god udstyrsjagt til jer og husk, vi står gerne til rådighed. Du kan læse mere om os og vores tanker her.

God tur rundt på siden

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment